Kılıç ,Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç Şehit Güvenlik Korucu Rıfat Kaya Toplantı Salonunda köy ve merkezde bulunan okulların müdürleriyle bir araya geldi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, okul müdürleriyle bir araya geldi. Şehit Güvenlik Korucusu Rıfat Kaya Toplantı Salonun da düzenlene toplantıya Kaymakm Kılıç’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdür Ecvet Leventoğlu, köy ve merkezde bulunan okulların müdürleri katıldı. Okulların sorunlarının ele alındığı toplantıda, eğitimde Mutki’nin bulunduğu konumun da genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

Kılıç, okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada, öğretim kadar öğrencilerin milli ve manevi değerler konusunda da donatılması gerektiğini söyledi. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Eldeki veriler, gezdiğimiz okulların durumu göz önüne alındığında maalesef iyi bir seviyede değiliz. Bunu söylerken sadece öğretmen arkadaşlarımızın performansından söz etmiyorum. Okullarımızın fiziki durumu, aileler ve çevrenin de olduğu bir etkenler topluluğu var. Mesela öğrencilerimizin bir kısmı okula gelmiyor. Velilerimiz ilgisiz, kırsaldaki okullarımızda şartların zor olmasında bazı öğretmenlerimiz yeterince motive olamıyor. Gidiyoruz görüyoruz bazı köy öğretmenleri de fedakarca hizmet yapıyorlar. Okullarımızın da ihtiyaç yönünde eksiklikleri de var. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eldeki ödenek imkanlarıyla bir planlama yaptık. bu doğrultuda okulların bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Biz köyleri dolaşıyoruz talepleri alıyoruz. Ama şimdi bir whatsapp grubu kurduk. Acil ihtiyaçlarınızı anın da iletebileceksiniz. Sıkıntıların olduğunu hepimiz biliyoruz ama bizlerinde biraz daha özverili çalışması gerekiyor. Kapımız, ihtiyaçlarınızı iletebilmeniz için her zaman açık. Köy okullarında belli bir seviyeye gelip hala okuma yazma bilmeyen öğrenciler var. Bu çok acı bir gerçek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Öğrencilerin okula devam etme noktasında velilerle sürekli iletişim halinde olmalısınız.”