Mutki’de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Mutki’de 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanının 94. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Mutki Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlene tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı dinletildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Cumhuriyetin 94 yıl önce büyük fedakarlıklarla kurulduğunu belirterek “ Geçmişte ecdadımız didinmişler yeri gelmiş canlarını vermişler ve cumhuriyeti kurmuşlar. Bizimde bugün üzerimize düşen görev ve sorumluluklar var. Değerli öğretmenler! Eğitimciler, sizler cumhuriyeti koruyacak, payidar kılacak nesiller yetiştirdikçe, gaflet, dalalet ve hatta her çeşit hıyanet sonuçsuz kalacak. Türkiye bugün İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik bir ülke, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar unsuru ve Avrupa Birliği’ne aday bir ülkedir. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı tebrik eder, başta büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları ile özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve son yıllarda hain pusularda şehit olan askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Tören, öğrencilerin şiirleri, tiyatro gösterileri ile devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmensin ardından sona erdi. Törenden sonra Kaymakam Kılıç, makamında tebrikleri kabul etti.

Öte yandan Kaymakam Kılıç Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Polisevinde verdiği Cumhuriyet resepsiyonuna katıldı.