Mutki Belediyesi Uyuşturucu Maddelerle Mücadeleye Estetik Kattı

Mutki Belediyesi,  öğrencileri uyuşturucu madde ve bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla uyuşturucu madde bağımlılığı konulu ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Mutki Belediyesinin gençlere yönelik çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kılıç’ın girişimiyle, öğrencilerin uyuşturucu madde ve bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Mutki Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonunda ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. İki seans olarak sahnelenen oyun, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Oyundan önce, tanınmış ünlü isimlerin uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda verdikleri mesajları izleyen öğrenciler, daha sonra sahnelen oyunu izledi. Ailelerin ilgisizliği, sevgisizlik ve yalnızlığın incelendiği oyunda, öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığının hayatı nasıl olumsuz etkilediği mesajı verildi.

Oyundan sonra tiyatro ekibine teşekkür eden Başkan Kılıç, uyuşturucu madde kulanım yaşının İlkokul çağına kadar indiğini vurgulayarak, sadece gençlerin değil velilerinde bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.