BaşkanKılıç, ‘150 Konutluk Proje Yolda’

Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç Şehit Güvenlik Korucu Rıfat Kaya Toplantı Salonunda her ay rutin olarak düzenlenen ‘Halk Toplantısında’ vatandaşlarla bir araya geldi.  Kılıç, Mutki’ye 150 konut yapılması için TOKİ’ye başvuruda bulunduklarını söyledi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, Halk Toplantıları vesilesiyle vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.  Sabah saatlerinde Şehit Güvenlik Korucusu Rıfat Kaya Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Kurum amirleriyle vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Kılıç, ilçede devam eden ve başlanacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mutki’nin konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ’ye müracaat edildiğini söyleyen Kılıç, merkez caminin de iç dizaynına başlandığını aktardı.

Mutki’ye 150 Konutluk TOKİ Projesi Yolda

Mutki’de yaşanan konut sıkıntısını çözmek için çalışmalara başlandığını aktaran Kııç, şunları söyledi: “Mutki’de halihazırda konuta ihtiyaç duyulmakta. Bu konuyla ilgili biz TOKİ’ye resmi müracaatımızı yaptık. Tespiti yapılan yerde inşallah 150-200 konut yapılacak.  Gençlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Çim saha çalışmamız var yakında bitirmeyi planlıyoruz.”

Altyapının yenilenmesi konusunda projenin tamamlandığını aktaran Kılıç, Nisan ayında çalışımlara başlanacağını, Merkez caminin yenilenmesi çalışmalarında da sona gelindiğini söyledi.

Kılıç: “ORKÖY projesi kapsamında geçen sene verimli sonuçlar alındı.”

İki bin ceviz fidanının İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından dağıtımının yapılacağı bilgisini paylaşan Kılıç, “ ORKÖY projesi geçen sene verimli sonuçlar alındı. On bin dönümde çilek ekimi yapıldı ve olumlu sonuçlar alındı. İnşallah önümüzdeki sene daha farklı ürünlerle bu projeyi genişleteceğiz.” dedi.

2018 yılının Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yatırım yılı olarak ilan edildiğinin altını çizen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Malumunuz Kavakbaşı-İkizler yolu karayolları ağına alındı. Bu bizi çok rahatlattı. Köy yollarımızın beton olması için çalışıyoruz. Sizlerde sorunlarınızı bize iletin ki 2018 yılı planlamamızı yaparken göz önünde bulunduralım.”

Karla mücadele de ekiplerin etkin bir şekilde çalışacağını vurgulayan Kılıç, vatandaşlardan Karayollarının ve 112 Acil hattının gereksiz meşgul edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Binbaşı Doğan vatandaşları uyardı: ‘Yayla evlerini boşaltın’

Köy okullarında öğrencilerin devamsızlık sorunun olduğunu söyleyen Kılıç, bu konuda çalışma başlattıklarını, devamsızlık yapan öğrencilerin velileri hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Toplantıda söz alan İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Doğan ise, bölücü terör örgütüyle mücadeleye kararlı bir şekilde devam ettiklerini vurgulayarak, mevsimin kış olması sebebiyle yayladan dönen vatandaşların yayla evlerinde yaşama müsait malzemeleri bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.