Merkezde Yapımı Tamamlanan Parka ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’ Adı Verildi

Mutki Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesinde boş alana inşa edilen parkın yapımı tamamlandı. Parka ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’ adı verildi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis’in Mutki Belediyesinin yatırımları devam ediyor. Pınarbaşı Mahallesinde Belediye ait atıl durumda olan arazide üç ay önce başlanan Parkın yapımı tamamlandı. Parka ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’ adı verildi.

600 metre kare alan üzerine yapılan park, yüzde elli oranında yeşil alana sahip.

Işıklı fıskiye ve modern aydınlatmalarıyla dikkat çeken parkın Mutki’nin sosyo-kültürel yaşantısında önemli katkıda bulunması bekleniyor.

Mutki’nin yeşil alanlara sahip olduğunu belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, merkezde yeterli sayıda parkın olmadığını söyledi.

Kılıç, “Göreve geldiğimiz günden beri Mutki’nin kimliğine katkı yapacağını düşündüğümüz yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Atıl durumda olan araziyi değerlendirerek Mutki’ye bir park kazandırmış olduk. Park, sadece yetişkinlerin değil sonradan yapılacak düzenlemelerle çocukların da faydalanabileceği bir alana dönüşebilir. Parka 15 Demokrasi Temmuz Şehitleri Parkı adını vererek, gençlerimizin o karanlık gecede yaşanan hain darbe girişimini unutmamasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Öte yandan yapımı tamamlanan parkın açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.