‘Biz Anadoluyuz’ Projesi Kapsamında Antalya İline Giden Öğrenciler Mutlu Döndü

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Mutki Belediyesi tarafından desteklenen  ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında 15 yaş altı 133 öğrenci Antalya İline gönderildi. 3 gün 2 gece Antalya’da kalan öğrenciler duygularını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinden 15 yaş altı çocuklar, batı illerindeki akranlarıyla bir araya gelerek birçok ilki yaşadı.

Mutki Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında, Mutkili 133 öğrenci Antalya İline gönderildi. Antalya'nın tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini ziyaret eden öğrenciler,  eğlence parklarında doyasıya eğlendi. Öğrencilerin neredeyse tamamı, denizi görmek, teleferiğe binmek, hayvanat bahçesini gezmek, akvaryumla su altı dünyasını keşfetmek gibi ilkleri Antalya'da yaşadı.

Birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi açısından bu tür gezilerin önemine vurgu yapan Yanıkçakır İlkokulu öğretmenlerinden Tahsin Koç, bu gezi sayesinden öğrencilerin hayatlarındaki bir çok ilki yaşadıklarını söyledi. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu gezi sayesinde çocuklarımızın ufku açıldı. Farklı kültüre sahip insanlar tanıyarak, bir çok heyecanı yaşamış oldular. Bu heyecanı sadece çocuklar değil biz öğretmenler de yaşamış olduk. Çocuklarımıza bu heyecanı yaşatan, gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

YBO öğretmenlerinden Kübra Rehber ise, Antalya gezisinin öğrenciler için önemli bir deneyim olduğunu söyleyerek, “ Öğrenciler gezerek öğrenmiş oldu. Çok farklı bir kültürü tanımış oldular. Bu geziyi öğrencilerin gelişimi çok faydalı buldum” dedi.

Kavakbaşı YBO öğrencilerinden Şükran Adanır, gezi sayesinde dünyanın en mutlu çocukları olduklarını söyledi. Adanır, “ Bu gezi sayesinde belki bir çok öğrenci ne kadar değerli olduğunu anladı” şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrencilerin hemen hemen tamamı bir çok ilki yaşadıklarını belirterek, bu tür gezilerin devam etmesi yönünde görüş bildirdi.