Kitap Sokağı'nın Açılışı ve Hamsi Şöleni Yapıldı

Hastane Caddesi üzerinde bulunan  Mutki Kitap Sokağı’nın açılış töreni coşkuyla yapıldı. Törenin ardından açılışa gelen vatandaşlara bir ton hamsi dağıtılarak şenlik düzenlendi. Şenlikte Karadeniz ve Bitlis halk oyunları gösterileri sunuldu. Kar yağışına rağmen caddede toplanan vatandaşlar davul zurna ve kemençe eşliğinde eğlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Muhammed Serkan Şahin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasının önemine işaret ederek "Kitap Sokağı"nın açılmasında emeği geçenlere ve kar yağışlı havaya rağmen açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Açılışa Bitlis Vali Yardımcıları Tekin Erdemir ve Tamer Kılıç, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.