BAŞKAN BARLAK, 19 MAYIS PROGRAMINA KATILDI.

Belediye Başkanımız Sayın Vahdettin BARLAK, Mutki YİBO salonunda düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl kutlama programına katıldı.

Yaptığı açış ve selamlama konuşmasında günün anlam ve önemine vurgu yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sn.Sedat TANGLAY şunları söyledi: 'Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesindeki yerini alması 19 Mayıs 1919 tarihidir.Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için ‘’ bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Program, şiir, kompozisyon ve masa tenisi  ilçe birinciliği branşlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin  ilçe protokolünce takdimi ile devam etti. Daha sonra öğrencilerin halk oyunları gösterisi sahne almasıyla sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Sn.Muhammed Serkan ŞAHİN, Belediye Başkanımız Sn.Vahdettin BARLAK, Cumhuriyet Savcısı Sn.Murat YILMAZ, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Sn.Enver HIZLI, İlçe Emniyet Amiri Sn. Mesut KARADAĞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Ecvet LEVENTOĞLU ve kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.