15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI.

Mutki’de,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 3. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında saat 15.00’te Mutki Şehitliği’nde düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından İlçe Müftüsü Osman ÇAVUŞOĞLU tarafından dua edildi ve ardından Mutki İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 15 Temmuz resim sergisine katılım sağlandı.
Program gün akışıyla saat 19.30’da Mutki YİBO bahçesinde düzenlenen Mutki Mehter Takımı gösterisi izlendi ve programa YİBO salonunda devam edildi. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mutki İlçe Kaymakamı Muhammed Serkan ŞAHİN ve Mutki Belediye Başkanı Vahdettin BARLAK günün anlam ve önemini belirten 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü hakkında konuşma yaptılar. Program Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın canlı yayın konuşmasının izlenmesinin ardından, İlçe Müftüsü Osman ÇAVUŞOĞLU tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için dua edildi ve ardından tören sona erdi.
Törene, İlçe Kaymakamı Muhammed Serkan ŞAHİN, Belediye Başkanı Vahdettin BARLAK, Cumhuriyet Savcısı Hande Nur BAL, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Evren HIZLI, İlçe Emniyet Amiri Mesut KARADAĞ, Ak Parti İlçe Başkanı Ali AKIN, İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin KİNÇ ve kurum amirleri, askeri erkan, polis memurları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.